تجهیزات شبکه

تجهیزات شبکه جهت اتصال سیستمها و انتقال دهنده ها به همراه سایر وسایل و تجهیزات مربوطه مورد استفاده قرار می گیرد. با گسترش علم شبکه ، تنوع این تجهیزات روبه فزونی است. اما در یک شبکه با توجه به نوع نیازها و سرویس های مورد نظر ، از تجهیزات خاصی استفاده می شود.
عمده تجهیزاتی که یک شبکه مورد استفاده قرار میگیرد عبارتند از:
کابل شبکه
سوییچ
روتر
مودم
رک
سرور
فایروال
لینک رادیویی
تلفن ip
پچ پنل
و غیره.
هرچه که از تجهیزات با کیفیت تری استفاده شود ، شبکه سازمان پویاتر و با ثبات بهتری کار میکند. در این بین نباید از نقش طراح شبکه نیز غافل شد.
کابل شبکه : وظیفه ارتباط و انتقال دیتا در شبکه را دارد. استفاده از کابل نامرغوب یا حتی استفاده از کابل در جای مناسب قطعا باعث بروز اختلال در شبکه می شود. برای مثال در بیشتر سازمانها بجای استفاده از کابل اوتدور در بیرون ساختمان ، از کابل ایندور استفاده می شود که باعث از بین رفتن کابل در فضای بیرونی در زیر بارش باران و نور خورشید می شود. توصیه میشود که حتما از کابل های sftp که دارای نویزگیر هستند استفاده شود تا باعث کندی شبکه نشود.

سوییچ:

وظیفه ارتباط دادن تجهیزات و سیستمها در شبکه به عهده سوییچ شبکه است. سوییچ ها دارای تنوع برای کارهای مختلف است که مهمترین وجه تمایز آنها به دارای بودن پورت مدیریتی و سرعت انتقال دیتا پورت آنها بر میگردد.
سوییچ های ساده سرعت انتقال اطلاعات ۱۰۰مگابیت در ثانیه دارند و امکان انجام تغییرات در پورت های آنها وجود ندارد.
بیشترین کندی سرعت در سازمانها مربوط به استفاده نامناسب از این نوع سوییچ هاست.
به طور مثال اگر شرکت دارای دوربین های ip است ، باید حتما از سوییچ های باسرعت گیگ استفاده کرد در غیر این صورت با کندی شدیدی روبرو می شویم. مدیریت بروی پورت سوییچ بیشتر برای بالا بردن امنیت در شبکه استفاده استفاده می شود.

روتر:

روترها دارای امکانات زیادی هستند که در اینجا به چند نمونه اشاره میکنیم.
اتصال چند شبکه با رنج ip مختلف به هم
ایجاد هات اسپات برای مدیریت انتقال دیتا در شبکه
مانیتورینگ شبکه و کاربران
ایجاد تانل vpn
بالا بردن سطح امنیت شبکه
و غیره
به انجام تنظیمات بروی تجهیزات شبکه کانفیگ می گویند.
برای کانفیگ تجهیزات شبکه به دانش بالا در رابطه با هر دستگاه نیازمندیم

مودم:

وظیفه اتصال شبکه به اینترنت را داراست. امکاناتی در سطح محدود نیز برخی از مودمها مانند یک روتر دارند.

پورت فرواردینگ , تبعیت از پروتوکل های شبکه , و البته در برخی مودم ها میتوان میزان مصرف پهنای باند هر یک از دستگا ها رو به صورت مجزا دید.

درحال حاظر مودمها به صورت :

ADSL 2+

VDSL

FTTH

TD LTE 

در کشورما موجوئد هستند.

البته در گذشته موذمهای دایال آپ و وایمکس هم وجود داشتند. 

رک:

برای ایجاد محدودیت در دسترسی و همچنین محفوظ بودن تجهیزات شبکه و استقرار در یک مکان خاص در شرکت از رک استفاده میکنیم.
نوع رک بسته به تعداد تجهیزات و نوع تجهیزات متفاوت است.
هرچه از تعداد بیشتری از تجهیزات استفاده کنیم باید ارتفاع رک بیشتر باشد، همچنین اگر دارای سرور هستیم باید عمق یک متر برای خرید رک در نظر باشد.

سرور:

از مهمترین تصمیمات در شبکه یک شرکت انتخاب یک سرور مناسب برای کارهای جاری و البته تامین نیازهای آینده شرکت می باشد.
رایانه مرکزی که وظیفه مدیریت کلیه داده های یک شرکت را داراست. یک سرور باید توانایی لازم برای نصب حداقل ۳سیستم عامل را دارا باشد. بیشترین مشکل در سازمانهاو شرکتها در این بخش این است که برای سرور یک کیس دسکتاپ قرار میدهند. در حالی که با توجه به نیازهای معمول فعلی، حتما باید از یک سرور واقعی مانند سرور های شرکت hp استفاده نمود.
از جمله مزایای استفاده از سرور بجای کیس معمولی میتوان به دارا بودن امکاناتی برای مدیریت رایانه مرکزی در سرور ها اشاره کرد که کیس معمولی فاقد آنهاست.
مزیت بعدی این است که سرورها از متریال و قطعاتی ساخته شده اند که توانایی روشن بودن در ۲۴ساعت را دارا هستند. بدون خاموشی. اما کیس های دسکتاپ اگر ۲۴ساعت روشن باشند ، مدتی بعد دچار خرابی می شوند. با توجه به نیاز دسترسی ۲۴ساعته و از هر مکانی به اطلاعات شرکت، استفاده از،سرور می تواند راهگشا باشد.

فایروال: 

وظیفه های مختلفی دارند که مهترین آنها جلوگیری از ۹۹درصد حملات هکری به شبکه است. برای حفظ اطلاعات ارزشمند شرکت حتما باید از فایروال سخت افزاری مانند فایروال های شرکت cisco استفاده نمود.

لینک رادیویی:

اگر شبکه شرکت در دو یا چند نقطه مکانی مختلف قرار دارد که از نظر فاصله دور به یکدیگر هستند و امکان کابل کشی وجود ندارد یا مقرون به صرفه نیست، از تجهیزات لینک رادیویی استفاده می شود.
در خرید لینک رادیویی باید حتما به پهنای باند مورد نیاز توجه داشت تا شبکه دچار کندی و اختلال نشود.

اکسس پوینت:

اگر بخواهیم اینترنت و شبکه را در سازمان به صورت بی سیم و وایرلس wifi داشته باشیم باید از اکسس پوینت استفاده کنیم.

فرض کنین که اینترنت خود را از دستگاه روتر میگیریم. برای استفاده تلفن های همراه و لپ تاپ ها باید یک خط اینترنت به اکسس پوینت بدهیم تا اینترنت کابلی رو تبدیل به وای فای کند و تجهیزات بی سیم هم به شبکه متصل شوند.

بدلیل پرقدرت بودن وای فای اکسس پوینتها , در مکان های بزرگ مانند رستوران ها , پایانه های مسافربری , هتل ها و امثال آنها از اکسس پوینت استفاده می شود.

همچنین اگر بخواهیم شبکه خود را بدون لستفاده از کابل بین دو طبقه یک ساختمان یا دو واحد در یک طبقه از ساختمان متصلکنیم میتوانیم از امکان ریپیتر اکسس پوینتها استفاده کنیم. اکسس پوینت در این روش , شبکه را از طریق وای فای دریافت و دوباره به صوذت وای فای بازپخش میکند.

کارت شبکه:

کارت های شبکه موجود بروی مادربورد ها معمولا دارای سرعت ۱۰۰مگابیت هستند. گاهی لازم است که سیستم از مهنای باند گیگ استفاده کند یا لازم است که به دو شبکه همزمان پتصل باشد با دو رنج ip مختلف. پس ما از کارتهای شبکه اضافه استفاده میکنیم.

تلفن ip:

برای ارتباط یک تلفن اینترنتی voip و پاسخگویی به مشتریان از ip phone استفاده می شود. البته ابزار هایی وجود دارند که توانایی ارتباط با تلفن های معمولی را با ویپ دارا هستند. اما بدلیل امکانات بالای این نوع تلفنها از ip تلفن استفاده می شود.