آموزش جامع اکتیو دایرکتوری

آموزش جامع اکتیو دایرکتوری


آموزش جامع اکتیو دایرکتوری

آموزش جامع اکتیو دایرکتوری، نصب و راه اندازی شبکه و خدمات دامین بروی سرور توسط شرکت داده پردازی اصفهان نت انجام می شود.

دلیل نصب اکتیو دایرکتوری

نصب اکتیو دایرکتوری برای کنترل کاربران شبکه دامین نصب و راه اندازی می‌شود. Active Directory از فناوری‌های شرکت مایکروسافت، برای کنترل و مدیریت منابع شبکه است که توسط Domain Controller مدیریت می‌شود. بدون Active Directory مدیریت تک به تک user‌ها به صورت منفرد است، در صورتی که با Active Directory مدیریت منابع شبکه به صورت مجتمع صورت می‌گیرد. برای آشنایی با اکتیو دایرکتوری اینجا کلیک کنید.

مراحل نصب Active Directory

۱. پس از نصب ویندوز سرور، آن را آپدیت کنید. مرحله بعد عوض کردن نام ویندوز است. نصب اکتیو دایرکتوری درویندوز سرور ۲۰۱۹ با نصب اکتیو دایرکتوری در ویندوز سرور ۲۰۱۶ تفاوتی ندارد.

۲. برای نصب Active Directory ابتدا اسم کامپیوتر را انتخاب کنید.

نصب Active Directory
نصب Active Directory

۳. آی پی را به صورت دستی وارد می‌کنیم. حالا باید IP سرور را تنظیم کنید. 

تنظیم آی پی سرور
تنظیم آی پی سرور

نحوه نصب سرویس اکتیو دایرکتوری–Active Directory Domain Services – ADDS

۴. در مرحله بعد به نصب Active Directory خواهیم رسید. در win srv 2008 r2 در run دستور dcpromo را می‌زنیم و به نصب Active Directory می‌پردازیم اما از win srv 2008 r2 به بعد در server manager باید add roles را انتخاب کنیم.

نصب سرویس اکتیو دایرکتوری
نصب سرویس اکتیو دایرکتوری

۵. بعد از زدن Add Roles در صفحه بعد گزینه Next را بزنید.

Next
Next

Next

۶. در قسمت Installation Type باید مدل نصب سرور را با انتخاب گزینه role-based or feature-based installation تعیین کنیم. گزینه Next را بزنید.

Installation Type
Installation Type

۷. در قسمت Server Selection، محل سرور را انتخاب می‌کنیم. گزینه Select a Server from the server pool را انتخاب می‌کنیم و از قسمت سرور پول، سروری که می‌خواهیم روی آن رول نصب کنیم را انتخاب می‌کنیم. گزینه Next را بزنید.

Server Selection
Server Selection

۸. در قسمت Server Roles، باید role‌های dns و Active Directory انتخاب کنیم. با نمایش پنجره Add role &feature wizard گزینه Add features را انتخاب و روی Next کلیک کنید.

Server Roles2
Server Roles2

۹. featuresهای مورد نیاز را Add می‌کنیم. نکته اینکه ویژگی Group Policy Management feature به صورت پیش فرض انتخاب شده و به صورت اتوماتیک نصب می‌شود.

features
features

۱۰. در قسمت AD DS، اطلاعات چگونگی کار و موارد مورد نیاز برای نصب و اجرای ADDS نشان داده می‌شود. گزینه Next را بزنید.

AD DS
AD DS

۱۱. در قسمت Confirmation، مراحلی که در قسمت‌های قبل طی کردیم را نمایش می‌دهد. با انتخاب گزینه Install، نصب اکتیو دایرکتوری آغاز می‌شود. در صورت نیاز می‌توانید با انتخاب گزینه Restart destination server automatically if required تعیین کنید که پس از نصب ری استارت هم انجام شود.

Confirmation
Confirmation

۱۲. بعد از نصب ADDS باید سرور را به یک دامین کنترلر ارتقا دهیم بنابراین گزینه Promote this server to a domain controller انتخاب می‌کنیم. می‌خواهیم ویندوز سرور را به عنوان دامین کنترلر مشخص کنیم.

Promote this server to a domain controller
Promote this server to a domain controller

نحوه پروموت کردن سرور به دامین کنترلر

۱۳. در قسمت Deployment Configuration، نوع domain را انتخاب می‌کنیم پس گزینه سوم یعنی Add A New Forest را انتخاب کرده و سپس نام domain را در قسمت Root Domain Name وارد می‌کنیم. گزینه Next را بزنید.

DNS Options
DNS Options

۱۴. در قسمت Domain Controller Options سطح عملیاتی دامنه و فارست را مشخص می‌کنیم. اگر سیستمی داریم که با سرورهای قدیمی‌تر کار می‌کنند، می‌توانیم در این بخش تعیین کنیم که سرورهای قدیمی را هم پوشش بدهد.

Additional Options
Additional Options

۱۵. در مرحله به DNS می‌رسیم. گزینه Next را بزنید.

Paths
Paths

۱6. در قسمت Additional Options به انتخاب اسم دامنه NetBios سیستم می‌رسیم که در این مرحله یک اسم برای آن انتخاب می‎‌کنیم. گزینه Next را بزنید.

Review Options
Review Options

۱۷. در قسمت Paths، محل ذخیره کردن اطلاعات مثل لاگ فایل‌ها و دیتابیس و SYS VOL‌ها را مشخص می‌کنیم. گزینه Next را بزنید.
۱۸. بعد از گذراندن مراحل قبل، خلاصه‌ای از تنظیمات را به ما نشان می‌دهد. با زدن گزینه Veiw Script می‌توانید اسکریپت این تنظیمات را ببینید. گزینه Next را بزنید.
۱۹. در قسمت Prerequisites Checks تمام پیش نیازها نمایش داده می‌شود. با کلیک روی Install فرآیند نصب شروع می‌شود.
۲۰. بعد از اتمام نصب، سیستم Restart می‌شود و Active Directory با موفقیت نصب خواهد شد.

اکتیو دایرکتوری چیست و چه کاربردی دارد؟

اکتیو دایرکتوری یکی از سرویس‌های ویندوز سرور است که یک روش طراحی ساختار دایرکتوری در سازمان ایجاد می‌کند. قبل از نصب و راه اندازی اکتیو دایرکتوری ابتدا لازم است که ساختار , زیر ساخت‌ها و نیازهای سازمان مورد بررسی قرار گیرند. برای مثل برخی شرکت‌های کوچک‌تر دارای شبکه‌ای متمرکز هستند که در یک نقطه کانونی به هم متصل‌اند. اما برخی شرکت‌ها و سازمان‌های بزرگ دارای چندین شعبه هستند که هر شعبه دارای ساختار جداگانه نسبت به بقیه عمل می‌کند.

در این سازمان‌ها اکتیو دایرکتوری می‌تواند به کمک مدیرین برای ایجاد ساختاری قدرتمند به منظور تمرکز دهی به شبکه عمل کند.

این سازمان‌ها به ساختاری غیر متمرکز نیاز دارند تا بتواند شبکه‌ها و کاربرانشان را مدیریت کند. اکتیو دایرکتوری سرویسی است که برای مدیران کار تمرکز دهی و مدیریت کاربران را انجام می‌دهد. به سروری که اکتیو دایرکتوری بروی آن اجرا می‌شود دامین کنترلر می‌گوییم. جهت کسب اطلاعات بیشتر به صفحه اکتیو دایرکتوری و شبکه دامین را در وبسایت ما مراجعه کنید.

زیرساخت مورد نیاز راه اندازی اکتیو دایرکتوری چیست؟

سرویس اکتیو دایرکتوری به دو سرویس DNS ، DHCP نیازمند است تا بتواند شبکه‌ها را به هم مرتبط کند. این سرویس‌ها به شبکه شرکت سرعت، نظم و دقت می‌بخشد و بستری را فراهم می‌آورد که به راحتی بتوان شبکه را مدیریت کرد. تمام کاربران، پرینترها و داده‌های به اشتراک گذاشته در این بخش قرار می‌گیرند.

راه اندازی شبکه دامین

برای داشتن یک شبکه پویا باید بهترین شرکت فعال در زمینه شبکه‌های کامپیوتری مشاور شما باشند. در اصفهان ما می‌توانیم در نصب ویندوز سرور و سرویس‌های مختلف آن به شما کمک کنیم.

داده پردازی اصفهان نت فعال در حوضه شبکه‌های رایانه ای در اصفهان ارائه دهنده همه خدمات ویندوز سرور، نصب و راه اندازی اکتیو دایرکتوری و شبکه دامین است.

بدون شرح

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *